Perussiivous

Perussiivous

Perussiivoustehtäviä aloitteleville tai niitä jo tekeville siivoojille ja ohjaajille

Kurssin sisältöä voidaan käyttää Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon tukimateriaalina Toimitilahuollon osaamisalan tutkinnon perusteiden opiskelussa, Perussiivouspalvelut tutkinnon osassa.
Kuten hyvin tiedämme, ilman siivousta ei yhteiskunta pyörisi. Monissa paikoissa on tarve myös ajoittaiselle perussiivoukselle, mikä helpottaa ylläpitosiivousta ja vaikuttaa merkittävästi tilojen elinkaareen. Siivooja on oikeasti ihan supersankari.

Supersankari siis silloin, kun hän tietää mitä tehdä ja miten. Monet eivät tiedä ja myös perussiivouksessa on mahdollista tehdä asioita tarpeettoman hankalasti, aikaa vievästi tai jopa itselle tai materiaaleille vahinkoa aiheuttaen.

Mikä sitten perussiivouksessa on niin erityistä, että siihen kannattaisi vielä erikseen perehtyä? Kaikki asiat ovat helppoja kun ne osaa, sama pätee perussiivoukseen. Kun osaat suunnitella ison työkokonaisuuden hyvin, työ helpottuu ja nopeutuu. Materiaalit, koneet ja laitteet muuttuvat ja kehittyvät koko ajan. Kun tunnistat erilaiset pintamateriaalit ja tiedät oikeat tavat niiden puhdistamiseen, työ sujuu ja jälki on hyvää. Kun tiedät miten työturvallisuus tulee perussiivouksessa huomioida, voit ehkäistä tapaturmat jo ennalta. Osaaminen tuo varmuutta ja kohottaa ammatillista itsetuntoa. Kun tiedät mitä kannattaa tehdä ja miten, voit perustella tarpeelliset asiat ja työvaiheet myös asiakkaalle.

SSTL Puhtausala ry:n uusi Perussiivous-verkkokurssi johdattaa sinut perussiivouksen osaajien joukkoon. Kurssin avulla voit saada uutta tietoa tai päivittää tietojasi lattiapintojen perussiivoustehtävien suorittamisessa.

Kurssi antaa valmiuksia seuraavien asioiden oppimiseen:

  • mitä perussiivous tarkoittaa
  • suunnittelun merkitys perussiivoustapahtumassa
  • miten tunnistaa pintamateriaaleja
  • työturvallisuuden huomiointi perussiivoustehtävissä
  • digitaaliset ratkaisut perussiivouksen apuna 2020-luvulla
  • lattiapintojen perussiivouksessa käytettävät siivousaineet, niiden pH- asteikko ja kemialliset tehoaineet – peruspesu-, vahanpoisto- ja suoja-aineet
  • puhdistusaineiden turvallinen käyttö
  • lattiapintojen perussiivouksessa käytettävät siivouskoneet ja laikat sekä koneiden puhdistaminen
  • kestävän kehityksen mukainen lattiapintojen perussiivous
  • erilaiset perussiivousmenetelmät – pintapuhdistus, pintapesu, peruspesu, vahanpoisto, vahaus sekä kuiva- ja hoitokiillotus

Verkkokurssin avulla opiskelu on joustavaa, sen voi käydä läpi myös osissa, eikä kouluttautumisesta tule matka- tai muita kuluja. Kurssin myötä voi varmistua siitä, että tarvittavat valmiudet perussiivoukseen ovat olemassa.

Materiaalin käyttöaika on 4kk sen aloituksesta ja materiaalin voi käydä läpi niin monta kertaa kuin haluaa, myös osissa. Kurssi toimii hyvin sekä pöytäkoneella että mobiililaitteilla.

Materiaali sisältää videoita, niiden tekstikoosteet sekä linkkejä lisätietoihin.

Kurssi on jaettu moduuleihin:
Moduuli 1: Perussiivouksen suunnittelu
Moduuli 2: Perussiivouksen kemiaa
Moduuli 3: Perussiivouskoneet ja laikat
Moduuli 4: Perussiivousmenetelmät

Sisällön videomateriaalin kokonaiskesto on 4h.

Hinnat:

Henkilökohtainen lisenssi 120 € (sis. alv, hinta ilman arvonlisäveroa 96,80 €) / 6kk käyttöaika. Ota yhteyttä [email protected] niin saat laskun ja tunnukset.

Yritys- tai oppilaitoslisenssi (sis. 5 tunnusta) 450 € + alv. / 6kk käyttöaika. Ota yhteyttä [email protected] niin saat laskun ja tunnukset.